Verlicht beter en op een optimale manier met LED strips

 In Conseils

Een LED strip is gemaakt uit een aaneenschakeling van verschillende LEDs die bevestigd zijn op een flexibel strook. De belangrijkste specificaties van een LED strip zijn de volgende:

strip LED

 • Flexibele LED-verlichting: Aangezien de LED-strip  flexibel is, kan hij worden geïnstalleerd op plaatsen waar conventionele lampen niet kunnen worden geplaatst. Bovendien kunnen LED-strips perfect aangebracht worden op onregelmatige oppervlakken.
 • LED strips creëren een originele sfeer dankzij de mogelijk effecten van de strip (dimbaar of veranderen van lichtkleur).Een LED strip heeft een zeer laag verbruik. Het vermogen van een LED strip varieert meestal tussen 24 en 72W (per standaardlengte van 5 m)
 • Een lichthoek die de intensiteit van de lichtbundel aangeeft. Hoe groter de hoek hoe meer het licht wordt gespreid. Hoe kleiner de lichthoek, hoe meer gefocusd het licht is.
 • Een IP-rating, die het niveau van bescherming tegen vocht en stof bepaalt. Een IP20 is geschikt voor een binneninstallatie (vrij van vocht), terwijl een IP65 gekozenmoet worden wanneer u de LED strip buiten of in een vochtige omgeving wil installeren (bvb badkamer).
 • Het vermogen van een LED strip. Er zijn verschillende lichtintensiteiten en deze dient gekozen te worden in functie van de toepassing. Bij Qaledo hebben de LED strips een vermogen van 24W, 48W of 72W (per lengte van 5 meters).
  • Het is aanbevolen om een strip met een vermogen van 24W te gebruiken voor decortieve en indirecte verlichting.
  • Voor de directe verlichting om objecten of een werkblad te verlichten, zal een LED-strip van 48W perfect zijn
  • Grotere LED strip vermogen (72W) zijn dan geschikt als hoofd lichtbron van uw ruimte.

Ontdek meer informatie over de Qaledo producten:

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search