Hoe kunt u uw kleurtemperatuur optimaal kiezen?

 In Uncategorized

Dankzij de evolutie van LED technologie, kan LED verlichting perfect een licht weergeven dat past bij de sfeer die u wenst te creëren. Dit is belangrijk om te weten wanneer u een LED lamp kiest. Naast een grote verscheidenheid aan types, modellen en vermogens, wordt elke LED lamp gekenmerkt door een lichtkleur (ofwel kleurtemperatuur, uitgedrukt in graden Kelvin).

Web

De aangegeven (kleur)temperatuur van een LED lamp geeft dus kleur van licht die hij afgeeft. Deze kan variëren van een rood-oranje naar een blauwachtige tint zoals op het beeld hierboven aangegeven. Er bestaan drie ‘categoriën’ van lichtkleuren die courant gebruikt worden:

  • Warm wit (warm white) : van 2700K tot 3300K :

Dit komt overeen met de kleur van een gloeilamp of conventionele halogeenlampen. Het creëert een warme en vriendelijke omgeving. Deze temperatuur is ideaal voor hotels en woonruimten zoals woonkamers, eetkamer, slaapkamer …

  • Natuurlijk wit (natural white) : van 3300K tot 5300K :

Deze temperatuur is neutraal. Het is niet warm of koud. Deze kleurtemperatuur staat bekend om stimulerend te zijn en niet te vermoeiend voor de ogen. Het is daarom ideaal voor kantoren, showrooms, klaslokalen.

  • Koud wit (cool white) : van 6000K tot 7000K :

Deze tint komt overeen met daglicht en gaat zelfs lichtjes naar het blauwe. Deze lichtkleur is ideaal als u uw omgeving zeer netjes wilt verlichten, zoals een park of een opslagruimte of een productiehal voor industrie. In dit licht ziet het menselijk oog de kleur van objecten het meest ‘correct’. Deze lichtkleur is daarom ook aangewezen voor spuitcabines of operatietafels.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search