Hoe kunt u bepalen welke type socket benodigd is voor uw lamp ?

 In Conseils

Er bestaan heel veel modellen van lampen op de markt en het is niet altijd makkelijk om te weten over welke socket uw lamp moet beschikken wanneer u een lamp vervangt. Nochtans vallen praktisch alle particuliere lampmodellen in één van de 6 onderstaande categorieën:

type soquet

  • Socket type E27 : De ‘E’ komt van ‘Edison’ en de 27 bestaat voor de diameter van de socket, die exact 27mm is. Deze lamp wordt gebruikt in heel veel toepassingen.
  • Socket type E14 : De ‘E’ komt van ‘Edison’ en de 14 bestaat voor de diameter van de socket, die exact 14 mm is. Deze lamp is dunner en wordt meestal in lusters of nachtlampen geïnstalleerd.
  • Socket type B22: De ‘B’ staat voor “Bayonnet” en de 22 bestaat voor de diameter van de socket die exact 22mm is. Deze lamp wordt vaak gebruikt in koplampen.
  • Socket type B15: De ‘B’ staat voor “Bayonnet” en de 15 bestaat voor de diameter van de socket die exact 15mm is. Deze lamp wordt vaak gebruikt in koplampen.
  • Socket type GU10: De GU10 Led lamp bestaat uit een bayonnet socket die een afstand van 10mm heeft tussen zijn twee polen en voornamelijk toegepast wordt in inbouw spots
  • Socket type MR16: MR staat voor ‘Multiple Reflector’ en dit type wordt meestal gebruikt voor lampen op lage spanning (12V). De 16 komt uit het anglo-saksische systeem en komt overeen met 2/8 inch* (51 mm : 5,1 cm).
Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search